Onderzoek door de AVN

De Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor Den Haag en omstreken (AVN) steunt het actiecomité. Wij hebben de AVN gevraagd de natuurwaarde van het bosperceel te bepalen.
De AVN concludeert dat de plek waar men wil bouwen een behoorlijke natuurwaarde heeft en belangrijk is voor de ecologische verbinding. Door te bouwen zou deze geblokkeerd worden en gaat er belangrijke natuur verloren. De lange muur, van het begin van de Zonnebloemstraat  tot aan de Bergkerk, die reeds aanwezig is door allerlei gebouwen en huizen, zou dan zelfs verlengd worden tot aan de Ranonkelstraat! Dus helemaal afgesloten voor de zo belangrijke biodiversiteit en ecologische verbinding. De AVN heeft een inventarisatie gemaakt van de natuurwaarden van de groenstrook. Klik HIER om deze te openen. Ook is hierover een artikel opgenomen in het kwartaalblad Haagwinde. Klik HIER om te openen.
Wij zijn zeer blij met de onderzoeksresultaten en de steun van de AVN.
De AVN probeert zoveel mogelijk natuur te redden, met behulp van vele vrijwilligers en met steun van leden. Hoe meer leden, hoe groter de invloed op het natuurbeleid. En dat is in deze tijd zeer belangrijk, want we hebben nog maar weinig natuur in Nederland.
Neem ook is een kijkje op de site van de AVN : avn.nl

Comments

comments